Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Petra van Dam nieuw in bestuur ActiZ

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Petra van Dam, bestuursvoorzitter van Amsta, is Jos Stienen van Zorggroep Almere opgevolgd in het bestuur van ActiZ.
Petra van Dam_450.jpg

Petra van Dam is sinds twee jaar bestuursvoorzitter van Amsta, een zorgaanbieder van ouderenzorg en gehandicaptenzorg in Amsterdam. Ze treedt toe tot het bestuur van ActiZ, omdat ze het werk van de brancheorganisatie belangrijk vindt voor zorgorganisaties. ‘Ik vind het boeiend en waardevol daar mijn bijdrage aan te leveren. Nu ik twee jaar als bestuurder in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg werk, en alle ontwikkelingen overzie die er zijn geweest en nog komen, dan is het een zeer gevarieerde en uitdagende klus.’

Van Jellinek, Arkin naar Amsta
Van Dam heeft bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Ze startte haar carrière als docent gezondheidskunde. Zij werkte bij verschillende zorgverzekeraars en was bestuurder bij de Jellinek. Sinds de oprichting van ggz-instelling Arkin in Amsterdam in 2008 bekleedde zij er de rol van bestuurder. Daarnaast heeft zij in de afgelopen jaren diverse nevenfuncties vervuld, waaronder voorzitter raad van toezicht Eckmunde, commissaris Beweging 3.0 en lid van de commissie preventie psychische aandoeningen ZonMw.

Als leidinggevende van een zelfsturend team heeft u een andere rol, een andere positie en een ander profiel. Leer betere teamprestaties te leveren door los te laten. Bekijk het programma van de Masterclass Leidinggeven op afstand op 22 april.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.