Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Petra van Holst nieuwe algemeen directeur ZN

Redacteur Zorgvisie
Petra van Holst is de nieuwe algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Ze vormt per 1 april samen met Marianne Lensink de directie van ZN.
Petra van Holst - ZN.jpg

‘Het is een eer om deze functie te mogen vervullen. Mijn hart ligt bij de zorg en ik wil graag een bijdrage leveren aan de dialoog die zorgverzekeraars dagelijks voeren met verzekerden, zorgverleners, de politiek en andere belanghebbenden. Ik ben ervan overtuigd dat ik bruggen kan bouwen tussen de verschillende stakeholders en een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de zorg, in het bijzonder de rol die zorgverzekeraars daarbij spelen.’

A.s.r.
Van Holst werkt momenteel nog bij verzekeringsmaatschappij a.s.r. Hier vervulde ze vanaf 1989 verschillende managementfuncties. Sinds 2011 is ze er directeur Ziektekosten. Daarnaast is ze lid van de Raad van Commissarissen van Multizorg. ZN is voor Van Holst niet geheel onbekend: op 1 januari 2015 werd ze lid van het bestuur van ZN.

Betrokken
André Rouvoet, voorzitter van ZN, ziet uit naar de komst van Van Holst. ‘Het is natuurlijk bijzonder om iemand vanuit ons bestuur in deze functie te benoemen. Ik ben blij dat we een algemeen directeur krijgen met een zo brede en langjarige ervaring op het gebied van verzekeringen en zorgverzekeringen. Het afgelopen jaar heb ik gezien hoe betrokken Petra is bij de ontwikkelingen in de zorg en in het zorgstelsel en ik heb hoge verwachtingen van haar inzet en inbreng daarbij, zeker ook in de verbinding en samenwerking met andere partijen in de zorg.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.