Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Pgb-fraude bij zorginstelling Nijkerk

Zes mannen uit Nijkerk zijn dinsdag opgepakt op verdenking van onder meer fraude met het persoonsgebonden budget, belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen. Dit meldt de regionale omroep RTV Utrecht. De arrestaties gebeurde na invallen in het pand van de Stichting Intro en het Jezus Centrum.
Pgb-fraude bij zorginstelling Nijkerk

De hoofdverdachte, een 48-jarige man, is bestuurder van Stichting Intro en het Jezus Centrum Nijkerk, waar mannen met psychosociale en verslavingsproblemen worden opgevangen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem dinsdag bekend aan RTV Utrecht.

Volgens het OM heeft de hoofdverdachte stelselmatig fraude gepleegd met persoonsgebonden budgetten van cliënten en met de omzet- en inkomstenbelasting. De andere vijf arrestanten worden verdacht van fraude met uitkeringen die door de gemeente Nijkerk werden verstrekt. Het vijftal was ondergebracht bij de stichting van de hoofdverdachte, aldus het OM.

NZa

De fraudes zouden zijn gepleegd tussen begin 2009 en eind 2011. Bij het onderzoek zijn de sociale-rechercheafdelingen van Nijkerk en Flevoland, het Regionale Informatie- en Expertisecentrum Oost-Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) betrokken. (RTV Utrecht)

Lees meer:

Fraudezaak U en Zo verder ondanks vormfouten

15 miljoen euro voor aanpak pgb-fraude

Effectief fraude voorspellen in de gezondheidszorg

Verdachte mega pgb-fraude weer aan het werk

6 REACTIES

  1. Heel goed verhaal Jan C. . Ik meldde eens in de “HUISKAMER”” met dementerenden, dat iemand erg naar DEF rook. Antwoord ( bijna verontwaardigd )van de …..hulp : … HIJ IS NET VERSCHOOND……Pas 3,5 UUR later werd hij …….. ALWEER …….verschoond. Weer 3.5 uur later was de luierbezuiniging nog te ruiken. Zo “”geurt”” de beste zorg ter wereld in een zich beschaafd noemend land. Volgens de managers : ….incidenten.. Daarin WIL IK MIJ NU EENS NIET HERKENNEN.

  2. Lees alle reacties
  3. Heel goed verhaal Jan C. . Ik meldde eens in de “HUISKAMER”” met dementerenden, dat iemand erg naar DEF rook. Antwoord ( bijna verontwaardigd )van de …..hulp : … HIJ IS NET VERSCHOOND……Pas 3,5 UUR later werd hij …….. ALWEER …….verschoond. Weer 3.5 uur later was de luierbezuiniging nog te ruiken. Zo “”geurt”” de beste zorg ter wereld in een zich beschaafd noemend land. Volgens de managers : ….incidenten.. Daarin WIL IK MIJ NU EENS NIET HERKENNEN.

  4. @Jan C wat u aangeeft is het grote probleem in het klein, medewerkers nemen geen verantwoording meer voor het bedrijf. De overheid zorgt er met hun zwabberbeleid ook voor dat mensen gaan denken: graaien wat ik graaien kan, een ander doet het ook. Hier zouden we wat aan moeten doen, niet op incidenten reageren maar de mentaliteit weer zuiver krijgen.

  5. Zoals steeds FALEN de inspectie en controle instanties bij de zorg. Flikker ze buiten dan heb je dat geld in ieder geval verdient. Bij V&D Valkenswaard zei ik: “Juffrouw er liggen geen scheermesjes”. “O, dan zijn ze op”. Ik ging naar de leiding en ze lagen in het magazijn. Een half jaar later werd V&D daar opgeheven en de meiden zaten te huilen in de kantine. Zo is de werkopvatting tegenwoordig.

  6. Bij veel mensen blijft hangen wat in de kop van een artikel staat. Jammer dat ook nu weer de kop onjuist is, die zou moeten luiden: PGB-ERS DE DUPE VAN FRAUDE BIJ ZORGINSTELLING NIJKERK. Nu wordt weer de indruk gewekt dat het mensen met een pgb zijn die frauderen, wat ook in dit geval weer niet het geval is maar wel wordt gesuggereerd.

  7. Het is weer treurig wat hier is gebeurd met het oneigenlijk gebruik van gelden die bedoeld zijn voor de zorg. Ik vind het ook schrijnend dat de voorziening PGB weer negatief in het nieuws komt. Maar……wanneer wordt er eens aandacht besteed aan alle positieve inzet van de PGB gelden. Want die zijn er genoeg maar voor de media niet spannend genoeg om over te schrijven. Alle budgethouders die het budget besteden aan zorg en zich houden aan de spelregels worden van deze negatieve berichten de dupe.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.