Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

PGGM stopt 10 miljoen in fonds voor zorginnovaties

Pensioenaanbieder PGGM investeert 10 miljoen euro in een fonds van de Alliance for Healthy Aging. De Alliance, bestaande uit het Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Mayo Clinic (USA), VitaValley en nu ook PGGM, wil hiermee een bijdrage leveren aan oplossingen voor het verouderingsvraagstuk.
PGGM stopt 10 miljoen in fonds voor zorginnovaties

PGGM investeert het bedrag vanuit een zorgmandaat van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Zowel PGGM als haar klant PFZW hebben naast het financieel rendement op investeringen ook nadrukkelijk oog voor de maatschappelijke meerwaarde van investeringen. “Een waardevolle toekomst is meer dan een goed pensioen”, zei PGGM-topman Martin van Rijn tijdens de bekendmaking van het fonds. “Gezond ouder worden, is minstens net zo belangrijk”.

Duurzame zorginnovaties

Het fonds gaat investeren in jonge bedrijven gericht op duurzame vernieuwing in de zorg. Daarbij kan het gaan om nieuwe technologie en geneesmiddelen, maar ook om innovaties die het werken in de zorg vergemakkelijken of die chronisch zieken en ouderen langer hun zelfstandigheid laat behouden.

UMCG

Bijzonder aan het fonds is de samenwerking tussen private en publieke partijen op het gebied van zorginnovatie. Zo is de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota met jaarlijks een miljoen patiënten en meer dan 50.000 medewerkers een wereldspeler op het gebied van medische zorg. Voor het UMCG is het investeringsfonds van belang om de kennis en kunde van kennisinstellingen, zorginstellingen en bedrijfsleven bijeen te brengen om valorisatie van innovaties in de zorg te versnellen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Achmea stop 50 miljoen in fonds voor zorginnovatie‘Implementeer innovaties sneller in ouderenzorg’

Financieel bestuurder PGGM treedt af

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

  1. Ben het helemaal eens met bovenstaande – Een pensioenfonds moet zorgen voor het pensioen. Allerlei rand gebeuren (kortingen, innovaties etc. moet stoppen. Volgens mij moet de energie gaan zitten in het snijden van de overhead bij PGGM ipv het regelen van allerlei zaken. en zo blijft er nog wat over voor het pensioen.

  2. Lees alle reacties
  3. Bedoeld de heer van Rijn dat gezond ouder worden beter is als een waardeloze toekomst??
    Persoonlijk wil ik geen pensioenpremie betalen die voor andere zaken wordt gebruikt. Tenzij we bulken in het geld, maar dat is geloof ik niet het geval. Als het gaat om mensen langer aan het werk te houden is dat vooral een zaak van de werkgevers, waar werknemers niet via hun pensioenpremie aan bij moeten dragen. (Veelal zonder dat te weten)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.