Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia sluit sociaal akkoord met bonden

Zorginstelling Philadelphia heeft een principe-akkoord gesloten met de vakbonden over een sociaal plan voor ongeveer tachtig medewerkers die ontslagen worden. De instelling en bonden hebben dat vandaag laten weten.

Bij Philadelphia verdwijnen ongeveer 330 banen. Daarvan worden er 250 na natuurlijk verloop niet meer opgevuld. De ontslagen vallen in het management en onder mensen die geen directe zorg aan cliënten geven.

Fianciële problemen

Philadelphia is door jarenlang wanbeheer in grote financiële problemen gekomen. De zorginstelling verwacht door het afsluiten van het akkoord snel te kunnen beginnen met een herstelplan. Volgens de bonden worden de mensen die hun baan verliezen naar ander werk begeleid, binnen en buiten Philadelphia. “Of het tot gedwongen ontslagen gaat komen, wordt over enkele maanden duidelijk”, aldus AbvaKabo-bestuurder Jan Kramer. “We leggen nu dit plan met een positief advies voor aan de leden. In de aankomende weken werken we de details uit. Wij verwachten dat we dan tot een definitieve overeenkomst komen.” (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.