Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips introduceert rustgevend LED-plafond voor operatiekamers

Philips heeft een op afstand regelbaar LED-lichtplafond met aanpasbare content ontwikkeld voor IC-patiënten. Het plafond kan daglicht nabootsen en rustgevende content afspelen op een op de hemel lijkend oppervlak.
Philips introduceert rustgevend LED-plafond voor operatiekamers

Het nieuwe lichtplafond is vandaag voor klinisch gebruik geïntroduceerd in het academisch ziekenhuis het Charité Campus Virchow Kliniek in Berlijn als onderdeel van een stressverminderend concept met de naam ‘Parametric Spatial Design’. Het is ontwikkeld om de effecten van aanpasbare omgevingsatmosfeer in ziekenhuiskamers op de gezondheid van patiënten te onderzoeken.

 

Tablet

De kliniek heeft het concept in gebruik genomen in twee van zijn kamers voor intensive care-patiënten om de helende omgeving te versterken voor patiënten die ernstig ziek zijn. In de nieuwe ruimtes van de Duitse IC afdeling verdwijnen de medische apparaten en wordt de geluidsbelasting beperkt. Het LED-lichtplafond past zich aan de gezondheidstoestand en de wensen van de patiënt aan: de behandelend arts voert op een tablet-pc enkele parameters omtrent het welzijn in. Zo maakt hij een inschatting van de ademhaling en het pijnniveau. Ook voert de arts op de tablet gegevens in die de actuele gezondheidstoestand beschrijven. Met behulp van een door ART+COM speciaal ontwikkeld programma kan het scherm zodanig worden bediend dat de patiënt profiteert van een op hem of haar afgestemde sfeerverlichting. Hierbij worden onder meer realtime-gegevens van het lokale weerinstituut gebruikt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.