Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Piet Batenburg nieuwe voorzitter Santeon

Mark van Dorresteijn
Piet Batenburg, voorzitter van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, is de nieuwe voorzitter van Santeon. Dat is het samenwerkingsverband van zes topklinische ziekenhuizen met ruim 21.000 medewerkers en circa 10 procent marktaandeel binnen de Nederlandse ziekenhuiszorg. Hij neemt het voorzitterschap over van Piet-Hein Buiting.
Piet Batenburg nieuwe voorzitter Santeon

Batenburg: ‘Zorgkwaliteit is geen statisch gegeven, dat vraagt doorlopend aandacht. Onze ziekenhuizen vinden elkaar in hun ambitie om hierin steeds te verbeteren. Werken aan kwaliteit is op zich niet uniek. De onderlinge openheid, de gezamenlijke omvang van de zorg en de landelijke spreiding zijn dat wel. We kijken bij elkaar in de keuken, zes paar ogen kijken mee en het beste van de zes wordt de Santeon standaard.’

Dwarsverbanden

De Santeon groep bestaat uit het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Batenburg wil zich als voorzitter hard maken om dwarsverbanden op de zorginhoud tussen de zes huizen verder uit te breiden. ‘Santeon is een goede aanvulling op de regionale samenwerking die veel meer gericht is op een efficiënte verdeling van type behandelingen en patiënten in de eigen regio. Door de kwaliteitsslag die we met Santeon maken, kunnen we ook meer bieden aan onze regionale partners’, aldus Batenburg.

2 REACTIES

  1. Geachte lezer,
    Het valt mij op dat deze klinische centra een R.K.-grondslag hebben.
    Wist U dat de rechtsvoorganger van het Catharinaziekenhuis,het Binnenziekenhuis, destijds een bestuurlijke fusie vormde met het voormalig St.Josephziekenhuis,rechtsvoorganger van het MMC-Veldhoven.
    Vriendelijke groet

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.