Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pieter de Kort nieuwe voorzitter toezicht Laurens

Mark van Dorresteijn
Pieter de Kort is per 1 januari 2016 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Laurens. Hij volgt Frans van der Meché op, die sinds 2006 deze rol heeft vervuld.
Pieter de Kort nieuwe voorzitter toezicht Laurens

Van der Meché neemt na een succesvolle periode van bijna tien jaar afscheid als voorzitter van de raad van toezicht, omdat zijn zittingstermijnen zijn verstreken. Ids Thepass, bestuursvoorzitter Laurens: ‘Van der Meché heeft in zijn rol als voorzitter toezicht veel voor Laurens betekend. Hij is bij Laurens betrokken geweest vanaf de fusie in 2006 en heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze stichting. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn inzet en  toewijding.’

Bestuurlijke ervaring De Kort

De Kort is momenteel werkzaam als bestuursvoorzitter van de Rivas Zorggroep in Gorinchem. Hij beschikt hierdoor over ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. Bij zijn aantreden als voorzitter is er sprake van een tijdelijke overlap tussen zijn bestuurlijke en toezichthoudende rol. De Kort zal zijn bestuursfunctie bij Rivas Zorggroep overdragen zodra de voorgenomen bestuurlijke fusie tussen Rivas Zorggroep en het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een feit is.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.