Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Pieter Kalbfleisch legt voorzitterschap NMa neer

Mark van Dorresteijn
Pieter Kalbfleisch legt zijn taken als bestuursvoorzitter per direct neer. Volgens de NMa heeft hij dit besluit genomen om zijn belangen in de Chipsolzaak ‘optimaal te behartigen’.
Pieter Kalbfleisch legt voorzitterschap NMa neer

De Rijksrecherche is recentelijk een onderzoek gestart naar verklaringen die Kalbfleisch eerder aflegde in de affaire rond bouwgrond op Schiphol. Kalbfleisch wordt beschuldigd van meineed. Ook zou er sprake zijn van belangenverstrengeling.

NMa neemt afstand

De NMa laat weten dat zij op geen enkele wijze betrokken is bij de Chipsolzaak. “Kalbfleisch heeft een eigen juridisch adviseur en een eigen woordvoerder om hem in deze zaak bij te staan. De NMa respecteert de keuze van Kalbfleisch om zich in de huidige omstandigheden vrij te maken om zaken uit het verleden naar behoren te behandelen en de NMa hier niet onnodig mee te belasten.”

Voorzitterschap

De kans is groot dat Kalbfleisch niet meer terugkeert als voorzitter van NMa. Op 30 juni loopt zijn termijn af. Een woordvoerder van de NMa legt uit dat aan zijn functie een maximumtermijn van zes jaar zit. Hij bereikt deze termijn op 30 juni 2011. Zijn voorzitterschap wordt overgenomen door bestuurslid Henk Don. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.