Spijkenisse Medisch Centrum maakt meer van minder

Van een dubbel gefailleerd ziekenhuis is Spijkenisse Medisch Centrum veranderd in een innovatieve aanbieder met een hoge patiëntwaardering en een bovengemiddeld rendement. Ook 2018 werd met een positief resultaat van 2,2 miljoen euro royaal in de plus afgesloten. Wat is het geheim achter dit succes?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Peter Langenbach (links) en Paul van der Velden. Foto: Spijkenisse Medisch Centrum

Keuzes maken, is het bedrieglijk eenvoudige antwoord van bestuurders Peter Langenbach en Paul van der Velden. Maar achter dit ogenschijnlijk simpele recept schuilt een beladen voorgeschiedenis. Na vele interne strubbelingen en ingrijpen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bezweek het toenmalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in 2013 onder een schuldenlast van ruim 40 miljoen euro. Het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis maakten gezamenlijk een doorstart mogelijk, maar erg vruchtbaar bleek deze samenwerking niet. Eind 2015 werd opnieuw de stormbal gehesen. Er volgde een stil faillissement, waarna het Ikazia Ziekenhuis zich terugtrok uit het samenwerkingsverband.

Faillissement

0
2249

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.