Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pieter van Foreest neemt afscheid van bestuurder

Mark van Dorresteijn
De raad van toezicht van zorgorganisatie Pieter van Foreest heeft besloten per 31 januari 2013 afscheid te nemen van bestuursvoorzitter Thérèse van den Hurk. Zij was sinds 2009 bestuursvoorzitter.
Pieter van Foreest neemt afscheid van bestuurder
Foto: ZonMwTV

Volgens het toezicht is er een verschil ontstaan over het te voeren beleid. Jeroen Staatsen, voorzitter van de raad van toezicht, stelt dat er binnen de organisatie behoefte is aan een andere vorm van leiderschapsstijl. ‘De zorg verschuift steeds meer van intramuraal naar extramuraal. Er is veel aandacht voor vastgoed en scheiden van wonen en zorg wordt steeds belangrijker. De leiderschapsstijl van Van den Hurk was effectief. Het resultaat van de afgelopen jaren was positief, maar winst is niet de enige parameter waarmee men meet of het goed gaat binnen een bedrijf.’

Turbulentie

Staatsen erkent dat de organisatie zich momenteel in een turbulente periode bevindt. ‘Vanuit deze turbulentie, willen wij terug richting opbouw. De komende periode gaan wij een “foto” maken van de organisatie en kijken welke topstructuur daar het beste bij past. Tot op heden hebben wij altijd een eenhoofdige raad van bestuur gehad. Wellicht is het nu tijd voor een andere topstructuur. Als eerste richting we ons nu op een interim-manager die de taken waar kan nemen.’ De taken van Van den Hurk worden tijdelijk waargenomen door Ben Jutte. Jutte is lid van de raad van toezicht op het gebied van financiën en vastgoed.

Werksfeer Pieter van Foreest

De zorginstelling kwam onlangs in het nieuws doordat medewerkers naar het Algemeen Dagblad stapten na een intern onderzoek naar de werksfeer. De medewerkers stelden dat zij de krant anoniem hadden benaderd uit angst voor ontslag. Zij klaagden over de harde manier van leiding geven, het tekort aan personeel en de lage kwaliteit van zorg. De zorg die zij wilden leveren, was niet meer mogelijk in de huidige situatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.