Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Pillen te vaak oplossing voor maatschappelijk probleem’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
In sommige levensfasen is het gebruik aan medicijnen explosief. Maar pillen kunnen niet de oplossing zijn voor achterliggende maatschappelijke problemen, stelt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in het rapport ‘Recept voor maatschappelijk probleem – Medicalisering van levensfasen’.
LiesbethNoordegraaf.jpg
Raadslid Liesbeth Noordegraaf; 'Medicijnen kunnen geen maatschappelijke vraagstukken oplossen.'
Premium

Medicijnen vormen in bepaalde levensfasen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Bekende maar beperkte invalshoek. 1) Iedereen reageert op prikkels en probeert aan verwachtingen te voldoen. Dat is niet voorbehouden aan de zorgsector en behoeft ook geen kritiek. Aan welke norm wordt geappelleerd? 2) artsen proberen op individueel niveau te helpen, daar zijn ze voor opgeleid, ook dat behoeft geen kritiek. Of willen we generale beleidsgeneeskunde? 3) er is ook een samenleving die niet analyseert in termen van medicalisering, maar denkt en handelt in termen van mogelijkheden en behoeften. 4) alle voorbeelden in deze samenvatting worden als negatief afgeschilderd. Waarom?

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.