Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pillo is zowel slimme medicijndispenser als huisrobot

Op crowdfundingplatform Indiegogo loopt momenteel een campagne voor Pillo: een slimme medicijndispenser en huisrobot in één. De vriendelijk ogende Pillo werkt op basis van gezichts- en stemherkenning en leert op die manier de mensen binnen een huishouden ‘kennen’.
pillo.jpg
Foto: Indiegogo

Met grote patiëntkennis zorgt de robot ervoor dat hij de juiste persoon op het juiste moment zijn of haar medicatie of vitamines aanbiedt, zo meldt smarthealth.nl. Meerdere gebruikers kunnen voor zo’n vier weken hun medicatie of vitamines opbergen in de slimme medicijndispenser. Via de bijbehorende app kunnen zij per persoon aangeven wanneer zij welk medicijn moeten slikken of wanneer ze hun vitamines willen nemen. Volgens de makers zou Pillo ook herhaalrecepten kunnen aanvragen wanneer hij registreert dat de voorraad op begint te raken. Als slimme medicijndispeners heeft Pillo tenslotte de mogelijkheid om mantelzorgers via een bericht op de hoogte te stellen als iemand vergeten is om medicatie in te nemen.

Vragen
Je kunt de huisrobot ook gezondheidsgerelateerde vragen stellen. In de promo-video geeft Pillo antwoord op de vraag hoeveel calorieën er in een bepaald voedingsmiddel zitten. Volgens de makers heeft Pillo toegang tot meerdere online databases over onder andere medicatie en voeding.

Dashboard
Hoe deze service precies werkt – en welke zorgorganisatie of zorgverleners hieraan gekoppeld zijn – is nog onduidelijk, maar gebruikers zouden via Pillo ook een tele-consult met een zorgverlener kunnen doen. Op Indiegogo laten de makers overigens weten ook al druk bezig te zijn met nieuwe features van de Pillo, waaronder valdetectie, babymonitor en dashboard om voeding in bij te houden.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.