Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PinkRoccade Healthcare los van Getronics

Mario Gibbels
PinkRoccade opereert helemaal los van Getronics nu het alle banden met de vroegere moedermaatschappij Getronics heeft doorgeknipt. PinkRoccade werkt nu compleet zelfstandig, zo meldt Computable.

TSS, de huidige eigenaar, meet zich vooral de rol aan van strategische investeerder in ict-bedrijven. ‘Wij werken met andere TSS-dochters samen, maar er is geen gedwongen winkelnering’, vertelt directeur strategie en marketing Hans ter Brake van PinkRoccade Healthcare.

Sinds de overname is de laatste Getronics-divisie van BAS (Business Application Services) opgesplitst en omgedoopt tot PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government. ‘Bij een inventarisatie bleken wij op 27 verschillende punten te zijn verbonden met Getronics’, zegt Ter Brake, die ook columnist is bij ICTzorg. ‘Die punten hebben wij zorgvuldig één voor één losgeknipt.’

Het ging om zaken als de salarisadministratie, maar ook de website. Het afscheid van de Getronics-organisatie is onlangs afgerond met het live komen van de websites van beide PinkRoccade-bedrijven.

TSS heeft een andere filosofie dan ex-eigenaar Getronics. PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government opereren geheel zelfstandig in hun eigen nichemarkt. Er is een ultralichte holding die vooral financieel en strategisch stuurt. ‘Waar mogelijk wordt op vrijwillige basis samengewerkt’, aldus Ter Brake. ‘Wij maken alleen reclame voor het merk PinkRoccade.’ (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.