Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Platform VmS maakt vacatureportaal zorg

Het Platform VmS heeft een online portaal ontwikkeld voor studenten en zorginstellingen om vacatures binnen de caresector in te vullen. De vacaturebank is gratis toegankelijk.
zorgverlenersFotolia400.jpg

Harry Woldendorp van Stichting Verbinden-met-zorg, de organisatie achter het online platformVmZ, zegt: ‘We hebben een portaal voor studenten en zorginstellingen ingericht zodat het eenvoudig wordt vacatures binnen de caresector in te vullen. Gezien het belang van een goede instroom van nieuwe professionals voor de gehele caresector bieden wij deze dienstverlening kostenloos aan. De zorginstelling geeft onder meer soort vacature, periode en locatie aan via ons online portaal. De student geeft onder meer aan opleidingsfase, bekwaamheid, beschikbaarheid, reisafstand, et cetera. De profielen van studenten worden inhoudelijk gecontroleerd door PlatformVmS voordat ze in de matching worden opgenomen. Direct na invoer van de vacature zal onze software automatisch de profielen tonen die gematcht zijn.’

SMS en e-mail
Wanneer er een match is, kan de zorginstelling het profiel van de student direct inzien en de student benaderen via SMS of e-mail. De student ontvangt een bericht met de info van de vacature en kan direct aangeven of hij of zij geïnteresseerd is via één simpele handeling op de mobiele telefoon. Studenten kunnen ook zelf zoeken naar vacatures en daarop reageren.

Match
Het gehele matchingsproces vindt online plaats zonder kosten voor student en zorginstelling. Woldendorp: ‘Het is aan de zorginstelling om aan te geven welke contractvorm wordt gehanteerd. Indien de zorginstelling zelf geen contract met de student wil sluiten, beschikken wij via ons eigen bedrijf Verbinden-met-Flex ook over de mogelijkheid om te werken met een detacheringsformule. Hieraan zijn wel (beperkte) kosten verbonden.’

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.