Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Pleyade in rode cijfers na kwaliteitsproblemen

Zorgorganisatie Pleyade is in de rode cijfers gekomen nadat verpleeghuis Altenova onder verscherpt toezicht werd gesteld. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Arnhemse zorgorganisatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pleyade in rode cijfers na kwaliteitsproblemen

Het verscherpt toezicht, vakbondsacties en negatieve publiciteit hebben geleid tot een negatief resultaat van bijna 2,3 miljoen euro. Het jaar daarvoor maakte de organisatie nog een half miljoen winst.

Negatieve ontwikkeling

Door de imagoschade heeft de productie zich niet volgens wens kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft de organisatie 21 personeelsleden extra aangesteld om de kwaliteit te kunnen borgen. In combinatie met cao-verhogingen, liepen de personele kosten in 2012 op met bijna 1,8 miljoen euro. Andere groten kostenpost is advieskosten en kosten voor public relations. Daar gaf het bedrijf 1,6 miljoen euro aan uit. Het financiële resultaat heeft ervoor gezorgd dat het

2
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Leuk …1,6 miljoen public relationskosten ? ? ? binnenkort nog kosten voor reputatie-herstel-management ? ? ? is dit alles TEN KOSTE gegaan van de ECHTE ZORG ? ? Bezuinigen op incapabel en nietsnuttig management en aanhangende bureaucratie ? ? Gezond verstand en politiek ? ? contradictio in terminis ? ?

  2. Lees alle reacties
  3. Vreemd dat de negatieve publiciteit er niet voor gezorgd heeft dat de inkomsten van de AWBZ is afgenomen, zo blijkt uit de jaarcijfers. Sterker nog die is vergeleken met 2011 juist toegenomen, ook als je alleen kijkt naar inkomsten voor de verpleeghuizen. Dit is een duidelijk geval van de schuld bij een ander zoeken en niet kijken naar je eigen functioneren. Zeker als je in beschouwing neemt dat de negatieve publiciteit, op één petitie aanbieden na, allemaal plaatsvonden eind 2012 (november en december).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.