Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast: Hoe technologische innovatie preventie een boost kan geven

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Digitale hulpmiddelen kunnen effectief preventie- en leefstijlbeleid ondersteunen. De ontwikkeling daarvan loopt echter vast op een gebrek aan financiering en beschikbaarheid van de juiste data, signaleert redacteur Sytse Wilman in de podcast Voorzorg.
© uniquepixel / Getty Images / iStock

Terwijl tech-reuzen Google en Apple hun wearables en gezondheidsapps steeds beter en populairder maken, komt de inzet van technologie uit zuivere gezondheidsoverwegingen maar moeizaam van de grond. Dat terwijl vriend en vijand het er over eens is dat het een absolute noodzaak is om meer in te zetten op preventie.

Deskundigen

Zorgvisie-redacteur Sytse Wilman verdiepte zich in slimme preventie. Hoe kan moderne technologie beter preventiebeleid ondersteunen? Welke technologie is er al en waarom komt de inzet daarvan zo moeizaam van de grond? Deze – en andere – vragen legde hij voor aan deskundigen en beleidsmakers, zoals Claudine Lamoth van Healthy Living as a Service, hoogleraar Jochen Mirau, directeur gezondheidszorg bij de Rabobank Michel van Schaik, ondernemer Rahul Gannamani van Ancora Health en zorgverzekeraar Menzis.

Struikelblokken

De gebrekkige beschikbaarheid van de juiste data en de lastige financiering van innovatie op het gebied van preventie zijn de grootste struikelblokken, constateert Wilman. Hoe dat precies zit, bespreekt hij in gesprek met redacteur Sterre ten Houte de Lange. Dat is te horen in een nieuwe aflevering in de reeks Redacteur aan Tafel van de podcast Voorzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.