Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2
#54 -

NZa-topvrouw Kaljouw wil meters maken met passende zorg

Voorzorg
‘Passende zorg’ is het nieuwe beleidsadagium voor de organisatie van de gezondheidszorg. ‘Passende bekostiging’, ‘passende zorginkoop’ en een ‘passend verzekerd pakket’ moeten de gezondheidszorg goed, toegankelijk en betaalbaar houden. Dat zegt Marian Kaljouw, voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in de podcast Voorzorg.
Voorzorg 54 Marian Kaljouw
NZa-voorzitter Marian Kaljouw. Foto: Paul Tolenaar

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als NZA en ZIN de juiste definitie van de Stand van Wetenschap & Praktijk zouden hanteren (niet ‘Niet Bewezen’ is ‘Bewezen Niet’, zoals nu telkens opnieuw naar voren komt), dan heeft niemand denk ik bezwaar tegen de ‘Passende Zorg’ plannen. Zo niet; dan heeft ZIN de macht om >90% van de Basis Verzekerde Zorg weg te strepen en worden beroepsverenigingen 100% buiten spel gezet door het ZIN. Mijns inziens een onrechtmatige en gevaarlijke ontwikkeling als enkel ambtenaren gaan bepalen wat wel en niet passende zorg is.

    zie ook Hoge Raad uitspraak 18 maart 2018 over precies dit punt: beroepsverenigingen in de zorg hebben een hele belangrijke zeg in de Stand van Wetenschap & Praktijk in de zorg (omdat er zo weinig ‘bewezen’ is).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.