Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Poli helpt obese vrouwen met zwanger worden

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad gaat vrouwen met (ernstig) overgewicht helpen zwanger te raken. Dat zei een woordvoerster van het ziekenhuis maandag. Lelystad heeft namelijk een relatief hoog percentage vrouwen dat kampt met overgewicht.
Poli helpt obese vrouwen met zwanger worden

De vruchtbaarheidspoli van het ziekenhuis is daarom uitgebreid en zal vrouwen helpen met het terugdringen van hun gewicht. Volgens de woordvoerster is het voor vrouwen met overgewicht moeilijker zwanger te raken en lopen zij een groter risico op een miskraam. Bij een gewichtsverlies van 5 tot 10 procent zou de kans op een geslaagde zwangerschap al toenemen.

Extra bijdrage

De stad vroeg het rijk vorig jaar nog om een extra bijdrage om iets te kunnen doen aan de ongezonde levensstijl van veel vrouwen. Als de leefstijl van de dames in Lelystad niet verbetert, sterven in de provinciehoofdstad naar verwachting 17 procent meer vrouwen dan elders in het land. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Pratende robot helpt mensen met overgewicht

Nederlanders worden steeds dikker

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. @ Bill, ach daar schrijft weer eens iemand die meent dat obesitas geen ziekte is maar eigen schuld ( dikke bult). Sorry maar ik zie dit toch anders (trouwens de overheid gelukkig ook).
    Met de opmerking dat de maatschappij dit moet gaan betalen wordt de plank ook weer falikant mis geslagen. Laten we die discussie niet beginnen want dan moeten we ook de rokers, sport-blessures en mensen die zonder gorder in de auto rijden er ook bijhalen.
    Ik ben blij dat wij in een maatschappy leven waar dit allemaal kan. In sommige landen is het allemaal veel slechter.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.