Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Polikliniek voor drinkende jongeren

MAARSSEN - De Reinier de Graaf Groep in Delft opent een polikliniek voor kinderen met drankproblemen. Aanleiding vormt de sterke toename van jongeren die met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belanden.

Volgens kinderarts Nico van der Lely is het aantal opnames van jongeren onder de zestien met een alcoholvergiftiging sinds de jaren negentig verzestienvoudigd. Destijds had het ziekenhuis in Delft te maken met twee opnames per jaar. Opvallend is vooral de stijging van het aantal excessief drinkende tienermeisjes.

Secundaire medische problemen

Alcoholmisbruik bij jongeren in de groei kan op termijn schade veroorzaken aan de hersenen of andere organen. Daarnaast is er vaak sprake van secundaire medische problemen als botbreuken en onderkoeling. Om meer zicht op de problematiek te krijgen starten TNO, de Stichting Alcohol Preventie en de ziekenhuizen volgend jaar een landelijk registratieprogramma. (ZorgVisie – Phillip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.