Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Polikliniek voor mannen met borstkanker

Redacteur Zorg+Welzijn
Het UMC Utrecht opent op 1 oktober als eerste ziekenhuis in Nederland een polikliniek voor mannen met borstkanker. Jaarlijks krijgen zo’n dertienduizend vrouwen en slechts honderd mannen borstkanker.
Polikliniek voor mannen met borstkanker

Behandeling van borstkanker – van patiënteninformatie tot behandelingen – is vooral gericht op vrouwen. De mannenpoli van het UMC Utrecht Cancer Center is de eerste in Nederland voor borstkanker bij mannen. Mannen kunnen hier terecht voor onderzoek bij artsen die gespecialiseerd zijn in borstkanker bij mannen. Ook het voorlichtingsmateriaal is specifiek gericht op mannen.

Serieus

Oncologisch chirurg Arjen Witkamp hoopt dat de poli ertoe bijdraagt “dat mannen zich serieus genomen voelen en naar het UMCU toe komen. Al is het alleen maar om tumorweefsel te laten afnemen en advies te krijgen over de behandeling, die nu volgens de borstkankerrichtlijn moet worden uitgevoerd. De behandeling zelf kan in een ziekenhuis in de buurt plaatsvinden.” (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees ook:

Hagaziekenhuis komt met app voor polikliniekbezoek

‘Wildgroei aan poliklinieken alarmerend’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.