Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Politiek moet zich bemoeien met ontslagpremie bestuurders’

Mark van Dorresteijn
De politiek moet zich bemoeien met ontslagpremie zorgbestuurders. Dat vindt 81 procent van de bezoekers van Zorgvisie.nl. In totaal werd er 502 keer gestemd.
‘Politiek moet zich bemoeien met ontslagpremie bestuurders’

Een Kamermeerderheid van PVV, CDA, PvdA, GroenLinks en SP vindt dat de opgestapte directeur Paul Smits van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gouden handdruk van bijna 236.000 euro moet teruggeven.

Inleveren

De PVV vindt het ‘in één woord schandalig’ dat Paul Smits bij zijn vertrek nog zo veel geld meekrijgt. Het CDA doet een moreel beroep op Smits om af te zien van de vergoeding. SP-Kamerlid Henk van Gerven noemt het ‘heel schrijnend’ dat Smits zo mag vertrekken. “Het heeft er toch alle schijn van dat hij gefaald heeft bij het bestrijden van de bacterie.” De PvdA noemde Smits’ vertrek ‘heel verstandig’. Aanvankelijk zei de partij te kunnen leven met de vergoeding, maar bij nader inzien vindt de PvdA dat Smits de ruim 2,3 ton toch moet inleveren.

‘Kamer gaat niet over vergoedingen’

De VVD is van mening dat de Kamer niet gaat over dergelijke vergoedingen en ook geen valse verwachtingen moet wekken over teruggeven. De liberalen kunnen zich wel voorstellen dat Smits en de raad van toezicht van het ziekenhuis met een moreel kompas in het achterhoofd nog eens goed in de spiegel kijken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Paul Smits stapt op bij Maasstad Ziekenhuis

Peter Weeda interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. In mijn OR verleden ( 1975-2011) heb ik Interim-Bestuurders gesproken, en die vertelden , dat zij risico s incalculeren met het risico , dat zij maanden/jaren geen werk zouden hebben met alle financiele gevolgen. Het verbaast mij , dat de Tweede Kamer leden ( o.a. PVV ) het in een woord “schandalig “vinden. Oud Kamer -Leden / Ministers , die de Toko”” verlaten hebben riante regelingen ( ook Oud Gemeenteraads-leden ; etc. ) waar hebben we het over ? Wat betreft is de Politiek hypocriet !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.