Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Echte bloemen verkopen is een no-go voor zorginstellingen

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) heeft na boze reacties de verkoop van verse bloemen hervat. De organisatie wilde als proef kunstbloemen verhuren omdat dit duurzamer is. Wat vindt u? Moeten de anjers en de tulpen de sigaretten en de alcohol achterna?
Bloemblaadjes plukken: wel of niet?
Illustratie: Mette Dijkstra

Verse bloemen zijn blijkbaar een gevoelig onderwerp voor de bezoekers en patiënten van NWZ. Nadat de proef van het ziekenhuis – kunstbloemen verhuren in plaats van verse bloemen verkopen – in de media kwam, stroomden de heftige reacties binnen. De organisatie is daar zo van geschrokken, dat de proef voortijdig is beëindigd. De verhuur van kunstbloemen gaat weliswaar onverminderd verder, maar de verkoop van verse bloemen is inmiddels hervat.

Toch valt er wat voor te zeggen: duurzaamheid is een belangrijk thema voor veel zorgorganisaties en verse bloemen passen daar niet bij. Net zoals de verkoop van tabak en alcohol in een ziekenhuis – nog niet zo lang geleden gemeengoed – misplaatst is. Aan de andere kant: hebben zorgorganisaties geen grotere problemen? En als ze willen verduurzamen, kunnen ze wel grotere slagen slaan dan het schrappen van bloemenverkoop. Zeker als dat blijkbaar gevoelig ligt bij bezoekers en patiënten.

De poll is inmiddels gesloten. De resultaten leest u hier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.