Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Wat is het ideale percentage zzp’ers in uw organisatie?

Personeel niet in loondienst (PNIL), zzp'ers, een flexibele schil. Voor sommige zorgorganisaties is de inhuur van niet-vaste medewerkers een financiële strop. Sommige bestuurders zijn juist blij met de flexibiliteit die het externe personeel hen biedt. Wat vindt u?
epd. ecd, regeldruk ecd, berenschot,
© DC Studio / stock.adobe.com

Demissionair minister Conny Helder is bezorgd over het aantal zzp’ers in de zorg, zei ze eerder in een interview met Zorgvisie. Als te veel zzp’ers worden ingezet, gaat dat volgens haar ten koste van de kwaliteit en continuïteit van zorg. Daarom onderzoekt Helder het instellen van een maximumnorm voor het aantal zzp’ers.

Bestuurder van vvt-aanbieder Envida wil het negatieve beeld over zzp’ers nuanceren. Hij zegt in een interview op Zorgvisie: “De combinatie zzp’ers en vaste medewerkers leidt tot crossovers van mensen die van stabiliteit, zekerheid en planbaarheid houden en van mensen voor wie ondernemerschap belangrijk is.”

De poll is gesloten. Een artikel met hierin de antwoorden vindt u hier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.