Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Pompe-patiënte blijkt betaald door farmaciefabrikant’

Een Pompe-patiënte, die vele interviews gaf over de noodzaak van haar dure medicijnen, werkt voor de fabrikant van datzelfde geneesmiddel. Dat onthult dagblad De Volkskrant vandaag.
‘Pompe-patiënte blijkt betaald door farmaciefabrikant’

Maryze Schoneveld-Van der Linden lijdt aan de ziekte van Pompe, een zeldzame spierziekte. In juli 2012 vertelde zij in verschillende Nederlandse kranten en tv-programma’s hoezeer haar levenskwaliteit verbeterd was door het geneesmiddel Myozyme van het farmaceutische bedrijf Genzyme. De vergoeding van het peperdure geneesmiddel (kosten: 400 duizend tot 700 duizend euro per jaar) was op dat moment in het geding. Naar nu blijkt uit een artikel in De Volkskrant dat Schoneveld niet alleen patiënte, maar ook consultant voor farmaceutische bedrijven is. Genzyme hoort tot haar klanten. Die informatie liet zij in de interviews over haar ziekte achterwege. (Volkskrant)

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Weer het zoveelste bewijs hoeveel manieren er zijn om geld te onttrekken aan de zorg (misschien heeft ze wel een deal gemaakt dat het 600.000 euro moet zijn terwijl het maar 200000 kost!! tel uit je winst)
  En wat denk je van de zorgtoeslagen van de Roemenen, van de PGB-fraudes, van mensen die heel sportief van hun dure electrische scootmobiel afspringen en even later met 2 volle tassen AH buitenkomen; van de buitenlandse kinderen die tot 8-maal kinderbijslag krijgen omdat ze door acht vaders die hier werken zijn opgegeven (moet kunnen).
  En de duizenden onterechte , maar in ieder geval veel te hoge, declaraties.
  Bergen medicijnen gaan het riool in (de trigger voor een nieuwe zorgkostenpost want dat tast het drinkwater aan) omdat de verpleegarts alsmaar medicijnen TOEVOEGT en zich nooit afvraagt of er medicijnen AF KUNNEN (ik heb de medicijnen van mijn vrouw teruggebracht van 24 naar 8 !!).
  En Schippers en van Rijn maar haring happen, concerten bijwonen, mooie pakken kopen. DAT GAAT ALLEMAAL OMDAT DE REST VAN HET KABINET OOK ZO WERKT EN WAT ZE MOETEN DOEN …. NIET DOEN
  En de patient is de dupe
  Slaap maar lekker door (doet Schippers en van Rijn en het kabinet ook)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.