Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Praat mee over Integrated Care op wereldtop in Utrecht

IFIC
Het wereldwijde platform voor geïntegreerde zorg komt tijdens het 18e International Conference on Integrated Care samen in Utrecht. Van 23 mei t/m 25 mei praten onderzoekers, clinici en managers van over de hele wereld over geïntegreerde zorg. Vanuit Nederland zijn er onder meer bijdragen van Bas Bloem, Machteld Huber en Henk Smid. Discussieer mee over betere geïntegreerde zorg.
Vilans

De International Foundation of Integrated Care (IFIC) presenteert samen met RIVM, ZonMw en kenniscentrum voor de langdurende zorg Vilans de 18e internationale conferentie over geïntegreerde zorg en ondersteuning, onder der noemer ‘Value for People and Populations: Investing in Integrated Care’ . Praat mee over de toekomst van geïntegreerde zorg en meldt u aan.

Aanmelden

Bekijk het programma en de sprekers op integratedcarefoundation. Aanmelden kan voor het congres via deze link.

Delen

Bezoekers wisselen kennis uit over hoe zorg en ondersteuning beter bij de behoefte van cliënten aangesloten kan worden en over hoe integraliteit te realiseren. Ondanks de soms grote verschillen in zorgstelsels van de deelnemende landen, werken zij allemaal toe naar zorg die beter rond mensen heen georganiseerd is. Ook de WHO onderschrijft dat integrated health services de kant is die we op moeten. Tijdens dit congres vindt bovendien de uitreiking plaats van de Integrated Care Academy Award voor beste paper en poster over dit onderzoeksthema.

Henk Nies

Vilans-bestuurder Henk Nies zegt over de conferentie: ‘Deelnemers van het congres zullen hun praktijkervaringen en nieuwste onderzoeksgegevens delen over alle aspecten van integrated care. Dat betreft uiteenlopende thema’s. Vragen als hoe we het perspectief van huidige zorgstelsels kunnen veranderen richting integrated care. Of hoe we naar een value-based benadering van integrated care kunnen gaan. Andere thema’s zijn het benutten van de kracht van burgerbewegingen, het benutten van het volledige potentieel van proactief en preventief werken en hoe kwetsbare populaties het beste te ondersteunen en de zorg beter in te richten.’

Verbinding

Mirella Minkman, directeur Innovatie en onderzoek van Vilans en vicevoorzitter van de Executive Board van IFIC, vertelt: ‘Vorig jaar ontving de internationale conferentie in Dublin meer dan 1100 deelnemers. Dat geeft wel aan hoe veel er gebeurt op het gebied van integrated care. Van oplossingen voor multiprobleem gezinnen en hoe we ouderen beter langer thuis kunnen laten wonen, tot integrale geboortezorg. Het gaat niet om een specifieke doelgroep maar om de oplossingen en achterliggende werkende principes. Hoe regelen we de zorg rondom de vrager, dwars door alle lijnen en domeinen heen? Dat is in alle landen een opgave, welk stelsel er ook is. De verbinding tussen cure en care komt meer op gang, evenals met welzijn maar er is tegelijkertijd nog een hoop te doen. Al helemaal wanneer we ook kijken naar een verbinding met werk en onderwijs.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.