Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijzen urenpakketten blijven uit

MAARSSEN - Er zijn nog geen voorlopige prijzen voor de zorgzwaartepakketten die per 1 januari officieel zijn ingevoerd. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) had die eind 2006 zullen vaststellen.

Per 1 januari 2007 geldt in de AWBZ officieel zorgzwaartebekostiging. In dit overgangsjaar krijgen zorgaanbieders nog betaald op basis van het oude financieringssysteem.

Prijzen niet klaar

Wel moeten ze voor al hun cliënten vaststellen welk zorgzwaartepakket bij hen past. De bijbehorende tarieven zijn er echter nog niet. De NZa zou in november 2006 voorlopige prijzen bepalen, maar dat is niet gebeurd. De reden is, volgens haar persbericht, dat cliënten en aanbieders “zijn gediend met goede en duurzame prijzen, niet met prijzen die nog meerdere malen in het jaar worden bijgesteld”.

Medische gegevens basis voor registratie

De NZa stelt bovendien dat aanbieders de zorgzwaarte van hun cliënten moeten registreren op basis van medische gegevens, niet van “prijzen en de daaraan verbonden financiële gevolgen”.

NZa doet nader onderzoek

De zorgautoriteit wil nog onderzoek doen naar de functie verblijf en naar gegevens over de bekostiging. Staatssecretaris Ross zegde eerder al onderzoek toe naar de prijs van dagbesteding in de gehandicaptenzorg. De NZa denkt medio 2007 met een “weloverwogen besluit” te komen over de prijzen. Een woordvoerster van VWS verwacht dit al in het voorjaar. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Acht vragen aan staatssecretaris Ross

Ross: zorgzwaartefinanciering geleidelijk invoeren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.