Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Private route Ruwaard sneuvelt kort voor eindstreep

Het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse was bijna een privaat ziekenhuis geworden met een ondernemende strategie. Investerings- en managementonderneming Plain Vanilla Investments uit Amsterdam heeft drie weken geleden 8 miljoen euro geboden op gebouw, inventaris en goodwill. “Dat was nog niet ons eindbod. We waren bereid om tot in totaal 15 miljoen privaat kapitaal in het ziekenhuis te steken,” zegt Hein Hoogduin, partner van Plain Vanilla in een toelichting aan Zorgvisie.
Private route Ruwaard sneuvelt kort voor eindstreep
Foto: ANP - Arie Kievit

Pas op 22 juni, twee dagen voordat het faillissement is uitgesproken, werd het Plain Vanilla duidelijk dat er concurrentie was van een andere bieder, de coöperatie van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De coöperatie betaalt 6 miljoen euro voor inventaris en goodwill terwijl het gebouw wordt gehuurd. ‘Het is allemaal heel snel gegaan. Op maandag 24 juni om 10.15 uur wisten wij dat we het niet waren geworden. Om 12.00 uur werd het personeel geïnformeerd en aansluitend was de persconferentie waarin het faillissement en de doorstart werden toegelicht,’ aldus Hoogduin.

Plain Vanilla

Als Plain

3
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.