Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Privékliniek betwist oordeel inspectie

De privéklinieken die hun operaties op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg moeten staken, reageren dinsdag op hun website: “Er is niets mis met de kwaliteit van onze kliniek.”

De IGZ blijft bij haar besluit en wijst erop dat de directie van de Silhouet klinieken in Weert en Breda zelf de verklaring tot het stopzetten van cosmetische behandelingen heeft ondertekend. Toch lijkt Silhouet het niet eens met de beslissing.

Gezondheidsrisico

“Het infectiepercentage is lager dan het landelijk gemiddelde en het sterilisatieproces gebeurt wel degelijk volgens de richtlijnen”, aldus de reactie op de website van de privéklinieken. Ook het luchtbehandelsysteem in de operatiekamers zou juist behoren tot een nieuwe en toonaangevende ontwikkeling op dit gebied, maar de IGZ laat weten niets eens een systeem voor de lucht te hebben aangetroffen tijdens de inspecties.

Verbeterpunten

“Wij zullen IGZ aan de hand van een aantal verbeterpunten er dan ook van overtuigen dat er niets mis is met de kwaliteit in onze kliniek en zien alles met vertrouwen tegemoet”, meldt de kliniek. De directie van Silhouet was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Verplichte registratie

De organisatie Zelfstandige Klinieken Nederland pleit dinsdag bij het ministerie van Volksgezondheid voor het verplicht registreren van privéklinieken. De ZKN geeft een keurmerk uit dat klinieken ontvangen als zij volgens de organisatie verantwoorde zorg kunnen bieden. De klinieken die hun operaties moesten staken, zijn geen lid van de ZKN. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Inspectie legt twee privéklinieken stil

Onderzoek naar Utrechtse privékliniek DITI

Privéklinieken stellen geschillencommissie in

OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.