Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pro Persona staakt uitbreiding jongerenkliniek

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg Pro Persona in Nijmegen staakt de uitbreiding van een kliniek met veertien extra behandelplaatsen voor tieners met ernstige gedragsproblemen. De zorginstelling was al wel met de bouw begonnen maar kreeg de zorg uiteindelijk niet door de zorgverzekeraars gecontracteerd.
Pro Persona staakt uitbreiding jongerenkliniek

Pro Persona, het voormalige GGz Nijmegen, zal haar klinische behandelkliniek voor jongeren niet uitbreiden met veertien plaatsen. De tien bestaande plaatsen die de kliniek nu heeft voor jongeren, zullen worden voortgezet in of in de directe omgeving van Nijmegen. De nieuwbouw wordt anders aangewend, niet voor een jongerenkliniek maar als opnamegebouw voor ouderenpsychiatrie. Dit alles heeft te maken met een veranderend klimaat in de zorg, aldus bestuursvoorzitter Ron Akkerman van Pro Persona.

Zorglocatie

Akkerman legt uit: “De plannen voor de uitbreiding van onze kliniek voor jongeren met problemen, bestaan al vijf à zes jaar. Van VWS hadden we al een toelating en de uitbreiding was ook al in de bouwplannen opgenomen.” Veranderingen in de zorgwereld hebben de plannen echter ingehaald en het bouwproject is niet op tijd geactualiseerd. “De zorgwereld is veranderd en ambulante zorg is nu waarop breed ingezet wordt”, zegt Akkerman. “Onder de Zorgverzekeringswet hebben de zorgverzekeraars het voor het zeggen en die willen deze klinische zorg dus niet bij ons inkopen.”

Bouwen

Volgens Akkerman levert de bouw geen financiële problemen op voor Pro Persona. “We bouwen nu voor minder volume, voor in totaal veertien plaatsen.” Ook is het volgens de bestuurder niet zo dat er jongeren de dupe worden van deze ontwikkeling. “De jongeren op die tien bestaande plaatsen zitten maar drie tot zes maanden in de kliniek dus die hoeven niet te verhuizen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fusie De Gelderse Roos en Forum GGz Nijmegen

NZa: omzet ggz stijgt minimaal

‘Eenvoud belangrijk bij uitwerking ggz-dbc’s’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.