Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychiater sluit praktijk vanwege bevel Inspectie

Psychiater en psychotherapeut Verwielen uit Lochem weigert gegevens aan de IGZ te leveren. Hiertoe heeft de IGZ in oktober 2011 een bevel gegeven. Vandaag sluit de psychiater haar praktijk en heft de IGZ het bevel op.
Psychiater sluit praktijk vanwege bevel Inspectie

De inspectie constateerde tijdens een bezoek op 19 oktober 2011 dat psychiater en psychotherapeut Verwielen geen adequate waarneemregeling had voor de praktijk. Er was ook geen klachtreglement. De inspectie bracht het bezoek naar aanleiding van een aantal signalen over de praktijkvoering. Verwielen reageerde niet op verzoeken van een patiënte om haar dossier te overhandigen en ook verzoeken daartoe van het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle werden door haar genegeerd.

Psychiater

Nu Verwielen heeft aangegeven niet meer als zelfstandige psychiater aan het werk te willen gaan en de inspectie vastgesteld heeft dat de praktijk in Lochem gesloten is, heeft de inspectie besloten dat het bevel per 16 november kan worden opgeheven. Al haar patiënten zijn terugverwezen naar de huisarts. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.