Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychiater Verwielen moet per direct werk neerleggen

Psychiater en psychotherapeut M. Verwielen moet per direct haar werkzaamheden in haar praktijk in Lochem neerleggen. Zij is niet bereid of in staat betrouwbare informatie te verstrekken over haar werkzaamheden en afspraken te maken over toezicht, zo oordeelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandag.
Psychiater Verwielen moet per direct werk neerleggen

De inspectie heeft ernstige zorgen over de praktijk, zo is maandag naar buiten gebracht. Aanleiding voor het bevel was het verzoek van het Regionaal Tuchtcollege (RTC) Zwolle om een onderzoek in te stellen naar het functioneren van Verwielen. Dit verzoek kwam voort uit het feit dat Verwielen niet reageerde op aanschrijvingen van het tuchtcollege, over een klacht van een patiënt over het niet verstrekken van het medisch dossier aan deze patiënt. Het RTC heeft Verwielen een berisping gegeven. Ondanks toezeggingen heeft Verwielen nog steeds het medische dossier niet aan haar patiënt verstrekt. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ: aanwijzing voor 49 praktijken van huisartsen

‘Kerndossier Zorgportaal Rijnmond voldoet aan eisen IGZ’

IGZ beboet farmaceut voor fêteren artsen

IGZ: Tandartspraktijk Kerkrade is weer veilig

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.