Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychiaters boos over uitsluiting uurtarief

Psychiaters zijn verontwaardigd over het feit dat ze zijn uitgesloten van het nieuwe uurtarief voor medisch specialisten. Volgens de psychiaters schendt VWS daarmee eerder gemaakte afspraken.

Die eerder gemaakte afspraken uit 2007 hadden betrekking op àlle medisch specialisten, psychiaters inbegrepen. Nu blijkt voor deze beroepsgroep een uitzondering te gelden. De Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) overleggen met hun advocaat over mogelijke juridische stappen.

De problemen rond het nieuwe uurtarief hangen nauw samen met de invoering van diagnose behandeling combinaties (DBC’s) in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Om psychiaters in grote ggz-instellingen en vrijgevestigde psychiaters een gelijkwaardige uitgangspositie te geven is een aanvullend verrekentarief ontwikkeld. De minister vindt dit dermate ingewikkeld dat hij er de voorkeur aangeeft om het nieuwe uurtarief voor psychiaters op te schorten.

Volgens de beroepsverenigingen maakt VWS de problemen daarmee groter dan ze al zijn. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Eindelijk uurtarief medisch specialisten

Achterban Orde stemt in met uurtarief

Zorgautoriteit wil flexibeler uurtarief specialisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.