Psycho-educatie brengt compassie tot leven bij dementie

Op dit moment hebben ruim 270.000 mensen in Nederland dementie. In 2040 zullen dat er ruim een half miljoen zijn. Dementie is afgrijselijk voor degenen die er mee te maken krijgen. Gelukkig komen er steeds meer interventies met een positieve benadering die de kwaliteit van leven vergroten. In deze afsluiter van een serie van 4: hoe psycho-educatie kan helpen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Mantelzorgers, vrijwilligers en professionals tasten vaak in het duister in de omgang met iemand met dementie. Met vallen en opstaan leren ze van hun ervaringen. Psycho-educatie kan die leerschool versnellen en verdiepen. Dat doet bijvoorbeeld stichting Into D’mentia, die zichzelf afficheert met de slogan ‘Brengt compassie tot leven’.

Op zoek naar de koelkast

Bestuurslid Wiebe Cnossen: ‘Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. Als je terugkomt van het boodschappen doen, heb je geen idee achter welke deur de koelkast zit. Je wilt de radio aanzetten, maar de

0
292

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.