Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Psychologen betichten opstellers IZA van ‘wensdenken’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De psychologen maken zich grote zorgen over het Integraal Zorgakkoord (IZA) dat volgens hen wordt gedomineerd door plannen van grote zorginstellingen en zorgverzekeraars.
NIP psychologen kritisch op IZA
Foto: Fotolia

Het IZA schept te hoge verwachtingen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat dit soort plannen al jaren toegeschreven worden naar wat ten eerste zorgverzekeraars willen en ten tweede grote zorginstellingen is een feit m.i. Minister Kuipers en andere beleidsmakers weten ook niet wat er bij kleinere zorginstelligen en zorgverleners speelt; zij kennen enkel de beleefwereld van grote instituten en zorgverzekeraars en menen dat dat ‘de zorg’ is en dat ze ‘de zorg’ dan goed kennen.
   Logisch dat veranderen dan niet snel gaat: dit soort grote en logge organisaties veranderen niet graag en makkelijk. En beleidsmakers denken net als hen.
   Terwijl de innovatieve en vaak kosten effectieve ideeën juist vaak van de kleinere zorgaanbieders en zorgverleners komen. Gemiste kansen m.i.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.