Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Putters wil registratie kwaliteit zorgbestuurder

Kim Putters, hoogleraar aan het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit, heeft op 28 juni 2013 een plan gepresenteerd om zorgbestuurders verder te professionaliseren en op te nemen in een kwaliteitsregister. Het idee is bedacht door diverse partijen waaronder de NVZD, VWS en verschillende zorgbestuurders.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Putters wil registratie kwaliteit zorgbestuurder

Het plan behelst een accreditatiesysteem wat uiteindelijk moet leiden tot een kwaliteitsregister van zorgbestuurders. Het systeem richt zich op verbetering van leiderschap, managementstijl, legitimatie van het werk en het verder ontwikkelen van de zorgbestuurder.

Accreditatiesysteem

Om opgenomen te worden in het register moet een zorgbestuurder lid zijn van de NVZD, BCZN of de Vereniging voor Hoger Management in de gezondheidszorg. Ook moet hij peer reviews uitvoeren (beoordelen van collega-bestuurders). Vervolgens moeten er documenten gedeeld worden als een ontwikkelingsplan en 360 graden feedback. In een dialoog met twee auditors bespreekt de bestuurder waar hij staat, wat hij wil bereiken en hoe

1
63

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Weer een club die — los van een dikke zorg subsidie — een vette rekening bij de zorg gaat leggen; dat kost dus 2x geld.
    Je wordt horendol als je ziet hoeveel instanties we thans hebben in de zorg, welke zijn ontstaan om dat de instanties daarvoor GEEN ENE MOER DEDEN DAN HEEL VEEL GELD VANGEN.
    Begin nu niet het zoveelste wiel uit te vinden: voer met al die (veel en veels te vele instanties) VOORAL je zorgwerk uit zoals het hoort en houd je verre van het voortdurend graaien in de zorg zonder er iets voor te doen; werk preventief en efficient en vermijd verspillingen; daar heb je geen tijd voor als je weer deelneemt aan deze onzin die bedacht worden omdat veel lieden — door de crisis — hun geweldige inkomsten zien verminderen.
    ALLEMAAL LUCHT WAT ZE VERLOPEN.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.