Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Putters wil registratie kwaliteit zorgbestuurder

Kim Putters, hoogleraar aan het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit, heeft op 28 juni 2013 een plan gepresenteerd om zorgbestuurders verder te professionaliseren en op te nemen in een kwaliteitsregister. Het idee is bedacht door diverse partijen waaronder de NVZD, VWS en verschillende zorgbestuurders.
Putters wil registratie kwaliteit zorgbestuurder

Het plan behelst een accreditatiesysteem wat uiteindelijk moet leiden tot een kwaliteitsregister van zorgbestuurders. Het systeem richt zich op verbetering van leiderschap, managementstijl, legitimatie van het werk en het verder ontwikkelen van de zorgbestuurder.

Accreditatiesysteem

Om opgenomen te worden in het register moet een zorgbestuurder lid zijn van de NVZD, BCZN of de Vereniging voor Hoger Management in de gezondheidszorg. Ook moet hij peer reviews uitvoeren (beoordelen van collega-bestuurders). Vervolgens moeten er documenten gedeeld worden als een ontwikkelingsplan en 360 graden feedback. In een dialoog met twee auditors bespreekt de bestuurder waar hij staat, wat hij wil bereiken en hoe

1
51

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.