Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA stelt kamervragen over medische dossiers op telefoons

Annelies Vermeulen
Tweede Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA heeft Kamervragen gesteld aan minister Schippers van VWS over het gebruik van medische dossiers op mobiele telefoons.
PvdA stelt kamervragen over medische dossiers op telefoons

Kuiken verwijst in haar vragen naar een persbericht van Medlook waarin het bedrijf dossiers op internet en mobiele telefoon als alternatief voor het EPD voorstelt. Kuiken vraagt minister Schippers of deze dossiers moeten voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en wie hierop het toezicht gaat houden.

De Registratiekamer (de voorganger van het College bescherming persoonsgegevens) stelde in 2001 dat op de site van Medlook de voorlichting aan de patiënt onvoldoende was en ten onrechte geen melding maakte van de risico’s die aan internetgebruik zijn verbonden, zo schrijft Kuiken. Ook constateerde de Registratiekamer dat de beveiliging van de toegang tot dossiers met een loginnaam en een wachtwoord een zwakke schakel is. Kuiken wil van de minister weten of zowel de communicatie als de beveiliging verbeterd is. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Een derde Amerikanen wil EPD op mobiel

‘Mobiel EPD wordt killer app op smartphones’

500 miljoen mobiele e-healthgebruikers in 2015

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.