Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA wil 275 miljoen extra voor verpleeghuiszorg

DEN HAAG - De PvdA wil op korte termijn 2500 paar extra handen aan het verpleeghuisbed. Ze trekken daar vanaf volgend jaar jaarlijks 275 miljoen euro extra uit voor meer personeel en 100 miljoen voor een verlofregeling voor mantelzorgers.
PvdA wil 275 miljoen extra voor verpleeghuiszorg

De partij vindt dat verpleeghuisbewoners die dat willen, elke dag naar buiten moeten kunnen en vanaf 2010 moet iedereen de beschikking over een eigen kamer krijgen. Verpleeghuizen moeten worden gekoppeld aan zorgsteunpunten in de wijk onder regie van de gemeenten. Dat staat in het ‘Noodplan voor de Verpleeghuiszorg’ dat de partij woensdag lanceert.

Pyjamadagen

Volgens Tweede Kamerlid Gerdi Verbeet is dit nodig om een einde te maken aan de slechte staat waarin de zorg voor ouderen en zwakkeren nu verkeert. Het moet een einde maken aan zaken als uitdroging, ondervoeding, doorligwonden, de zogenoemde pyjamadagen en het ontbreken aan privacy. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.