Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

PvdA wil dat zorgverzekeraars winsten verlagen

De PvdA vindt dat zorgverzekeraars hun winsten in toom moeten houden. Als ze dat niet zelf doen, wil de partij dat desnoods met regelgeving afdwingen. Dat zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester vandaag op NU.nl.
PvdA wil dat zorgverzekeraars winsten verlagen

Nu de jaarcijfers van de zorgverzekeraars binnendruppelen, blijkt dat veel van hen flink hebben kunnen besparen op vergoedingen voor medicijnen. Eind februari liet daarop SP-Kamerlid Renske Leijten al van zich horen, die stelde dat de geboekte winsten terug moeten worden gestort in de zorg. Nu stelt Kamerlid Lea Bouwmeester van coalitiepartij PvdA op NU.nl dat het niet de bedoeling is dat de verzekeraars hoge winsten incasseren.

Lea Bouwmeester
‘Daar weet ik twee goede doelen voor: lagere premies en lagere bezuinigingen.’ Bouwmeester zou het liefst zien dat de zorgverzekeraars in de Tweede Kamer verantwoording komen afleggen over de winsten. ‘Zij hebben als taak de zorgkosten te drukken en de verspilling tegen te gaan. Ik wil van hen horen hoe ze dat doen en waarom ze geld wel of niet ergens aan besteden.’ Als blijkt dat de zorgverzekeraars onvoldoende zelf in staat zijn om de winsten te beteugelen en de zorgkosten aan te pakken, wil ze dit ‘desnoods afdwingen met regelgeving.’ (NU.nl)

5 REACTIES

 1. Nationaliseren van de Zorg ! De Marktwerking in de Zorg is mislukt. Er gaat nu anno 2013 ; 90 Miljard Euro in om. Dat kan veel minder ! Kijk alleen naar de Burocratie wat Miljarden kost en niets oplevert. Een Debat waard in de 2e Kamer.

 2. Lees alle reacties
 3. Waarom klaagt niemand over de NZa? Als de NZa haar taak goed had gedaan en de zorgverzekeringsmarkt goed had gewerkt dan waren er nu geen hoge winsten. Dan leverden de polissen pakketten van goede zorg tegen een relatief lage prijs.
  In plaats van de concurrentie op de markt voor zorgverzekeringen te stimuleren heeft de NZa allerlei beslissingen genomen waardoor de concurrentie werd beperkt. Zie hier het resultaat: de burger betaalt teveel premie en de zorgverzekeraars bedenken van alles om de boekwinst naar beneden te krijgen.
  De NZa heeft gefaald.

 4. Politici, bestuurders en nu dus ook zorgverzekeraars gaan in hun minachting naar de burger inmiddels zover dat ze denken dat we alles geloven en alles maar doen wat ze zeggen.
  Ik kan niet voorspellen, maar toch durf ik een fikse poging te wagen: de premie gaat NIET omlaag en zal — helemaal in het kader van de voor de gekhouderij van de burger — omhoog gaan of minder stijgen dan aangekondigd of noodzakelijk (met die uitlating kun je met de premie doen wat je wil); als je de premie met 10 euro per maand wil verhogen, kondig je aan dat die eigenlijk met 18 euro moet stijgen.
  In hun 2e villa in Toscane zitten ze zich dan kapot te lachen.
  Droom maar lekker door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.