Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA wil spoeddebat over polis pleegkind

DEN HAAG - Staatssecretaris Clémence Ross van Volksgezondheid moet in een spoeddebat opheldering geven over de problemen die pleegouders door de nieuwe zorgverzekering ondervinden.

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen kaartte afgelopen voorjaar al aan dat pleegouders geen volledige vergoeding krijgen voor brilletjes en behandeling van slechte gebitten van de kinderen die zij opvangen, of dat zij daar heel veel moeite voor moeten doen.

Ross is gewezen op problemen

Tweede Kamerlid Ella Kalsbeek (PvdA) zegt dat Ross al voor de invoering van de nieuwe zorgwet is gewezen op de problemen die pleegouders zouden krijgen met de aanvullende verzekering. Maar vooralsnog heeft dat niet tot oplossingen geleid.

Eerst onderzoek

Ross wil eerst een onderzoek naar de omvang van het probleem afwachten. Kalsbeek neemt daar geen genoegen mee. De opvang van kinderen die volgens de overheid niet meer thuis kunnen wonen is al belastend. Ouders mogen niet met dit probleem opgescheept worden, vindt zij. Kalsbeek eist dat Ross zo snel mogelijk regelt dat de kinderen op kosten van de overheid aanvullend worden verzekerd. Juist omdat pleegkinderen vaak extra zorg nodig hebben. “Het is een probleem dat niet mag bestaan.” (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.