Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

PVV: meer geld naar zorg en werknemers

Avatar
Frits Baltesen
Op 15, 16 en 17 maart zijn er Tweede-Kamerverkiezingen. Wat staat er in de verkiezingsprogramma’s over onder andere: preventie, jeugdzorg, samenwerking, eigen risico, bekostiging en marktwerking? Zorgvisie heeft de zorgparagrafen uit de verkiezingsprogramma’s van de grootste politieke partijen naast elkaar gelegd. Vandaag in de serie de PVV.
Premium

De serie begon vorige week

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. “De volksgezondheid heeft een prominente plaats in het verkiezingsprogramma”. Dit klopt wat de plek in de inhoudsopgave betreft, maar niet wat de omvang betreft.
    “Uw zorg” is het derde hoofdstuk, direct na de twee hoofdstukken vol haat tegen mensen van buitenlandse afkomst, dus als ‘eerste van de rest’. De inzet van Fleur Agema voor de zorg helpt ook flink om het imago van de PVV als one-issuepartij tegen te gaan. (Andere belangrijke neven-onderwerpen van de PVV zijn dierenwelzijn en klimaatontkenning.)
    Aan de andere kant: het zorghoofdstuk is niet bijzonder groot (twee bladzijden lopende tekst en één pagina met actiepunten). En het aandeel in het totale programma ook niet. De hoofdstukken over inhoudelijke thema’s beslaan 36 pagina’s, de zorg heeft dus een aandeel van 8,3%. Alleen bij GroenLinks en het CDA is dat minder.
    In het vorige artikel in deze reeks, over de SP, werd beweerd dat die partij weinig aandacht voor de zorg zou hebben. Een discutabele stelling. Deze zin over een ‘prominente plaats’ contrasteert daar nogal mee.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.