Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raad van State keurt ‘vermogensklem’ af

De regel dat zorginstellingen de opbrengsten van vastgoed alleen aan zorg mogen uitgeven, is afgekeurd door de Raad van State.

Ongeveer 235 zorginstellingen hebben bij de Raad van State geprotesteerd tegen de zogeheten‘vermogensklem’. De Raad van State acht de bezwaren van de instellingen tegen de beleidsregel gedeeltelijk gegrond. De minister moet de beleidsregel schrappen. Zorgbestuurders verzetten zich tegen de regel omdat zij zelf willen beslissen over de bestemming van de waarde van hun eigendommen. “De overtuiging dat instellingen daartoe beter in staat zijn zonder bemoeienis van de minister of het College sanering speelt hierin mee”, zegt advocaat Klaas Meersma van advocatenkantoor Houthoff Buruma. Meersma is een van de advocaten die namens de instellingen heeft gepleit. In zijn pleidooi zegt Meersma dat de vermogensklem vanuit beleidsmatig perspectief zinloos is. Hij noemt het onnodig paternalistisch. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bezwaar ondermijnt ‘weglekbeding’

Klink wil geen ‘weglek’ in kapitaallastenregime

Column Klaas Meersma: Weglekken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.