Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raad van toezicht ZorgSaam treedt af

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De voltallige raad van toezicht van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen treedt af. De zittende toezichthouders hebben onvoldoende draagvlak.
Raad van toezicht ZorgSaam treedt af
Foto: ZorgSaam

Omdat er een aantal cruciale beslissingen in het verschiet ligt, zullen de leden gefaseerd vertrekken. De vice voorzitter heeft intussen de taken van de voorzitter overgenomen. Zodra er nieuwe leden zijn gevonden, treden de oud-leden af.

ZorgSaam

Momenteel wordt door een externe deskundige onderzoek gedaan naar het functioneren van de raad van toezicht van ZorgSaam in verband met de ontstane financiële situatie. Het ziekenhuis heeft een tekort van 25 miljoen euro laten ontstaan over vorig jaar. Bestuursvoorzitter Paul Rademacher en bestuurslid Joep Paulides zijn eind vorig jaar afgetreden. Maarten Rutgers is als interim bestuursvoorzitter aangesteld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.