Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud kondigt reorganisatie aan

Het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St. Radboud kondigt een grote reorganisatie aan waarbij verantwoordelijkheden zichtbaar moeten worden en het personeel klantgerichter moet werken. Het ziekenhuis sluit ontslagen niet uit. De directie bood in het boekje ‘Beter Worden’ de plannen aan het personeel aan.

Kort na de zomer start een projectgroep met de uitwerking van de personele consequenties. Mensen op sleutelposities krijgen sowieso uitgebreide tests.

Sterfgevallen

Vorig jaar kwam het academisch ziekenhuis in opspraak toen de Inspectie voor de Volksgezondheid het centrum stillegde omdat het aantal sterfgevallen er opvallend hoger lag dan het Nederlands gemiddelde.

Verantwoordelijkheid

Daarover zegt het boekje ‘Beter Worden’ : “Met het recente verleden nog vers op het netvlies, is het duidelijk dat er veranderd moet worden. Er heerst in ons huis vaak een collectief gevoel van machteloosheid. Een gecultiveerde anonimiteit. Als het ontspoort, is het niemands schuld”. (ANP)

Lees ook:

IGZ keurt behandelingen Radboud goed

UMC St Radboud hervat hartoperaties

UMC St Radboud schrapt 200 banen

IGZ controleert op sterftecijfers

– Beter Worden (pdf van het St Radboud)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.