Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud-satelliet jaar eerder open in Boxmeer

Het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) opent in april 2011 zijn eerste satelliet-locatie in de nieuwe locatie van het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Dat is gelijktijdig met de opening van het nieuwe ziekenhuis en een jaar eerder dan gepland.
Radboud-satelliet jaar eerder open in Boxmeer

De RUCO-satelliet start een jaar eerder dan gepland omdat de polikliniek en de dagbehandeling voor patiënten met kanker binnen de muren van het nieuwe Maasziekenhuis kunnen worden gehuisvest. Dat meldt het Radboud UMC op zijn website.

Stroomversnelling

De plannen van privékliniek Hansa om zich te vestigen in Boxmeer hebben de samenwerking tussen het UMC St Radboud en het Maasziekenhuis verstevigd en in een verdere stroomversnelling gebracht, aldus de persverklaring. Door herschikking van ruimten in de nieuwbouw van het Maasziekenhuis kan de RUCO-satelliet al eerder van start gaan.

Apart gebouw

Alleen voor de behandeling met radiotherapie komt een apart gebouw, met twee behandelbunkers, pal naast het Maasziekenhuis. Dat gebouw wordt in 2012 opgeleverd.

Behandelcapaciteit

Vanaf de start zullen ongeveer 2.000 patiënten per jaar in de RUCO-satelliet worden behandeld. Dit aantal zal, als het aan de ziekenhuizen ligt, de jaren erna verder uitgroeien. De behandelcapaciteit van het RUCO-satellietcentrum en de twee bunkers is berekend op de toekomstige vraag naar radiotherapiefaciliteiten en andere vormen van oncologische zorg in de regio Boxmeer.

Verzorgingsgebied

In de persverklaring staat verder: “Direct grenzend aan het verzorgingsgebied van Boxmeer bouwt het ziekenhuis in Venlo een bestralingscentrum samen met Maastricht. In Den Bosch kunnen patiënten op termijn terecht voor bestralingen verzorgd door het radiotherapeutisch centrum Tilburg. Zowel het verzorgingsgebied van Boxmeer als de aangrenzende regio’s zijn dan ook ruim voorzien van radiotherapiefaciliteiten. Patiënten met deze levensbedreigende ziekte krijgen dus niet te maken met wachtlijsten.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

St. Radboud bouwt kankerliniek in Boxmeer

Syntrus Achmea Vastgoed koopt gebouw Maasziekenhuis Boxmeer

KWF: Concentreer complexe kankerzorg

Radboud start digitaal platform voor jonge kankerpatiënten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.