Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud start digitaal platform voor jonge kankerpatiënten

Mark van Dorresteijn
Het UMC St Radboud in Nijmegen werkt aan een digitaal platform waar jonge mensen met kanker met elkaar in contact kunnen komen. Het platform start onder de naam AYA4 (All information You've Asked For). Dat meldt het ziekenhuis vandaag.
Radboud start digitaal platform voor jonge kankerpatiënten

Volgens het UMC St Radboud vallen jongeren tussen de 18 en 35 jaar die kanker krijgen vaak tussen wal en schip. Ze zijn te oud voor kinderoncologische zorg en de reguliere oncologische zorg heeft vaak geen antwoord op vragen waar deze groep specifiek mee zit; vragen op het gebied van studie, relaties, werk, zelfstandig wonen en het krijgen van kinderen.

Lotgenoten

Daarom wil het ziekenhuis jongeren met kanker in contact brengen met lotgenoten. Vorig jaar richtte het al een zogenoemde ‘hangplek’ in, een kamer in waar jonge kankerpatiënten elkaar kunnen treffen. Via de website die nu in de maak is, kunnen patiënten dat straks ook na de fase van actieve behandeling blijven doen. Het is de bedoeling dat het platform op 20 oktober gelanceerd wordt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

St Radboud start negen digitale poli’s

VU medisch centrum digitaliseert werkprocessen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.