Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboudumc stelt FaceTalk beschikbaar

Mark van Dorresteijn
Radboudumc gaat de boer op met FaceTalk, software voor veilig beeldbellen in de zorg. Zij werken daarvoor samen met Qconferencing en presenteren de toepassing op de Zorg en ICT beurs.
Radboudumc stelt FaceTalk beschikbaar
Foto: Radboudumc

Het REshape Center van Radboudumc introduceerde drie jaar geleden FaceTalk, software voor veilige online communicatie tussen  patiënten en zorgverleners en tussen zorgverleners onderling.  Via iPad, Android tablets, laptop en pc met camera zijn zij met elkaar in contact, bijvoorbeeld tijdens speciale online poli afspraken. Inmiddels is de techniek voldoende ‘volwassen’ om op grote schaal te in te zetten.

Integratie met zis

De vernieuwde FaceTalk onderscheidt zich doordat het kan aansluiten op het ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). Hierdoor kan de arts blijven werken zoals voorheen; het dossier kan worden bijgewerkt gedurende het consult. Daarnaast kunnen agenda’s en benodigde patiëntgegevens worden samengevoegd bij het maken van de videoafspraken en het versturen van uitnodigingen. Zo ontstaat één agenda per praktijk/afdeling/arts met een volledig overzicht van alle afspraken terwijl  alle gegevens van de patiënt binnen het ZIS blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.