Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Radioloog.nu bindt strijd aan met wervingsbureaus vanwege ‘absurd’ hoge marges

De gratis vacaturebank radioloog.nu van freelance radioloog Alexander van Straten beoogt de hele werving- en selectiebranche op zijn kop te zetten. Van Straten stelt dat medische wervingsbureaus en intermediairs werken met verborgen en torenhoge vergoedingen van ongeveer 35 procent en verborgen ‘transferkosten’ van duizenden euro’s. Van Straten wil daar een eind aan maken. 
ActiZ vraagt om miljoenensteun via begrotingsdebat
© RomanR / stock.adobe.com
Premium

De reden om de vacaturebank

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Even in een context plaatsen.
   Van Straten zoekt exposure voor zijn website.
   Beetje overbodig omdat op het niet besloten deel van de beroepsvereniging ook gewoon de vacatures en waarnemingen worden aangeboden. En dat zijn allemaal dezelfde vacatures. Of die actief bij Van Straten zijn geplaatst of zijn gekopieerd is niet duidelijk.
   Van Straten heeft het over een waarneemtarief dat wellicht vaker wordt aangeboden maar niet in de verste verte gelijk is aan het winstaandeel van een dag werken voor een maatschap, en ook niet vergelijkbaar met de bruto kosten voor een loondienst. De fee zal gewoon bij de opdrachtgever blijven hangen omdat er al jaren een race to the bottom is in de waarneming. Mede ingegeven doordat zittende radiologen in hun 60 niet klinische dagen per jaar nog een extra grijpstuiver willen verdienen. Die concurreren met de dolende ridders die al 2 afgeronde fellowships hebben en posities als chef hebben gehad. Daar zit het probleem in de markt, de zittende rupsjes nooit genoeg die geen vacatures plaatsen maar wel zelf concurreren met het grote stuwmeer. En het is de zittende groep die in de beroepsvereniging aan de touwtjes trekt en maar steeds nieuwe fellowships creeert zonder uitzicht op vaste baan.
   Van Straten doet hier zelf ook vrolijk aan mee met een van zijn andere werkzaamheden als werkgever bij een commercieel diagnostisch centrum. Slechts 6% van het bedrag dat de client betaald komt als bruto honorarium bij de radioloog terecht! Komt met een dagtarief laag in zijn geschetste bandbreedte uit. Is een constructie als schijnzelfstandige waarbij alle andere zaken zelf moeten worden geregeld zoals tijd en kosten voor nascholing.
   En ook de marge voor de uitzending naar buitenland via zijn andere bedrijfje docabroad is verre van transparant.

  2. Lees alle reacties
  3. Huisartsen hebben ook dagelijks waarnemers nodig om in de dagpraktijk in te vallen, of voor diensten in de ANW uren. Zowel regulier als last minute bij bv ziekte.
   Men vindt elkaar feilloos en soms binnen een paar minuten via speciaal daarvoor opgerichte telegram app groepen. De waarnemer kan dan via een persoonlijk bericht met de collega overleggen over het tarief.
   Dit alles is gratis.

  4. Dit speelt in de gehele uitzendbranche, daarom zijn uitzendkrachten vaak 2 tot 3 keer zo duur als vaste werknemers. En als de uitzendkracht bij jouw wil werken dan ben je vaak contractueel verplicht om enkele duizenden euro’s te betalen aan het uitzendbureau.
   Dus dit verhaal is niet zo uniek, dit verdienmodel is er al jaren en daarom is o.a. Randstad ook zo rijk geworden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.