Eenzaamheid gaat niet altijd samen met lage kwaliteit van leven

Eenzaamheid onder Wmo-gebruikers blijft een groot probleem, maar gaat zeker niet altijd samen met een lage kwaliteit van leven. Dit blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau over de hervorming van de langdurige zorg.
eenzaamheid eenzaam ouderen wmo rapport scp
Foto: Yamix/Fotolia

De doelstellingen van de grootscheepse veranderingen in de langdurige zorg zijn onderzocht door het Sociaal en Cultureel Planbureau. Een van de doelen van de overheid is om de eenzaamheid onder mensen met behoefte aan zorg en ondersteuning te verminderen. Tijdens een symposium dat gistermiddag plaatsvond in Den Haag liet het SCP weten dat een op de vijfentwintig Wmo-melders zich eenzaam voelt en zijn leven beoordeelt met een onvoldoende: dit terwijl een op de zeven eenzaam is, maar zijn leven juist beoordeelt met een voldoende. Hieruit kan geconcludeerd worden dat eenzaamheid niet in alle gevallen een negatieve invloed heeft op

0
528

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.