Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Grote zorgen om gevolgen uitgestelde zorg

Wilbert Zuil
Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
De kwaliteit van die zorg is tijdens de coronapandemie op peil gebleven, maar de opstellers van het IMPACT Report van de Stichting Kwaliteitsregistraties (SKR) maken zich wel zorgen over de eerste indicaties dat patiënten mogelijk zorg hebben vermeden en nu een aandoening hebben in een verder gevorderd stadium, bijvoorbeeld bij longkanker of melanomen. Ook zijn electieve ingrepen acuut geworden.
Foto: © Tyler Olson / stock.adobe.com
RAPPORT

Er is al veel geschreven

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Met de voorlaatste zin van de voorlaatste alinea is iets misgegaan: “Ook nam de wachttijd tussen het eerste bezoek aan de polikliniek of de datum van de diagnose flink af.” Waartussen?
    Moet ‘of’ hier ‘en’ zijn (de wachttijd tussen eerste polikliniekbezoek EN diagnose) of gaat hier om de wachttijd van eerste bezoek of diagnose tot de echte start van de behandeling?

  2. Lees alle reacties
  3. De Zorg in het Rijnstate in Arnhem wijkt zeer goed af, door dat de Medicien verkeerde diagnoze weten te verlenen.
    Blijkt dat er een patient werd verwezen naar de afdeling Echoscopie waar de patient een echo liet maken van zijn rechter been, waar de uitslag kwam dat het geen Trombozebeen blijkt te zijn. Waar een Internist in opleiding de diagnoze wist te geven, bleek al snel dat de Co assistente neen verkeerde diagnose wist te verlenen en medicijn uitschreef voor Tromboze. Waar een paar dagen later de Oproep kwam van Rijnstate Velp waar ook de verkeerde diagnoze wist te verlenen. De persoon is kwaad bij Rijnstate Velp weg gelopen omdat Rijnstate Ziekenhuis zijn patienten liever zijn gaan dan komen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.